mercoledì 21 luglio 2010

Polpette di fagiolini - Chiftelute de fasole verde - Green bean meatballs



ingredienti :

200 gr fagiolini
1 uovo
sale, pepe
1/2 spicchio d'aglio tritato
pangrattato q.b.

- lessare molto al dente i fagiolini in acqua salata o cotti a vapore, scolateli per bene nel primo caso
- frullate i fagiolini con il sale, pepe, lo spicchio d'aglio e l'uovo fino ad ottenere una purea
- aggiungete il pangrattato quanto basta per ottenere la giusta densità, non deve essere ne troppo duro, ne molliccio
- formate con il cucchiaio bagnato o con le mani bagnate delle polpettine che adagiate sulla piastra già calda o sulla teglia nel forno già caldo

servite con salsa allo yogurt e menta : versate lo yogurt greco in una ciotola, aggiungete aglio schiacciato (secondo il vostro gusto) e frullate fino quando diventa cremoso. Aggiungete foglie fresche di menta tritata e se volete anche maionese e succo di limone . Lasciate che si raffredda nel frigo.

in romana

ingrediente :

200 gr fasole verde
1 ou
sare, piper
1/2 catel de usturoi strivit
pesmet cit este nevoie

- fierbeti putin, doar pina cind intra furculita in fasole, trebuie sa ramina destul de crocanta sau o coaceti la aburi , o scurgeti bine de apa daca ati ales sa o fierbeti in apa cu sare
- mixati fasolea cu sarea, piperul, oul si usturoiul pina obtineti un piure
- adaugati pesmet cit este nevoie ca sa obtineti o compozitie cu o consistenta nici prea moale nici prea tare, tocmai buna ca sa puteti forma chiftele rotunde de marimeaunei mingi de ping pong sau de golf pe care apoi le veti strivi usor intre palme ( cu miinile ude)
- prajiti chiftelele in tigaia de teflon bine incalzita si fara ulei sau in cuptorul deja incalzit in tava

Serviti cu sos de iaurt si menta :
Iaurt grecesc/bulgaresc sau din cel foarte gras in are adaugati usturoi strivit sau tocat marunt il bateti bine cu mixerul vertical/blenderul pina devine cremos. Adaugati frunze prosapete de menta tocate marunt si chiar putina maioneza si suc de lamiie daca va place . Lasati sa se raceasca in frigider.


english


Ingredients:

200 g green beans
1 egg
salt, pepper
1/2 clove minced garlic
bread crumbs

- Boil the green beans al dente in salted water or steamed, drain thoroughly (in the first case)
- Blend the beans with salt, pepper, the garlic and the egg to produce a puree
- Add bread crumbs enough to get the right consistency to shape the mixture into ping pong or golf ball-sized meatballs
- Fry them in a hot teflon frying pan (no oil!) or bake them in the hot oven on a large plate


serve it with mint yogurt dressing : pour Greek yogurt into a bowl, add squeezed garlic and stir well with a whisk till the yogurt will be very smooth. Add fresh mint leaf - finely chopped ( you can add mayonnaise and lemon juice also). Cool down the sauce in the fridge.